Hagymaleves

Nagyon gyors...

Hozzávlók

  • fejenként 1 nagyobb fej vöröshagyma, félbevágva, felszeletelve
  • vaj v. olaj
  • leveskocka (tyúkhús-, erő-, marhahúsleves), vagy alaplé
  • főzőtejszín, esetleg tejföl

A felcsíkozott hagymát vajon v. olajon megpároljuk: addig pirítsuk, míg megjelenik az edény alján a lesült, karamellizálódott barna réteg. Ekkor felöntjük hideg vízzel, illetve, ha van, alaplével, hogy ellepje a hagymát, de ne legyen túl híg. Sót, borsot és víz alkalmazása esetén a víz mennyiségének megfelelő mennyiségű leveskockát teszünk bele (pl: 1 l vízhez 2 leveskocka). A lesült karamellt felvakarjuk a fakanállal.

Felforrás után csak pár (max 10) percig főzzük, hogy a hagyma ne főjön el nagyon. Főzőtejszínnel sűrítjük és egyet forralnuk rajta.

Kétszersült pirítóssal  tálaljuk. Ha nagyon menő betétet szeretnénk csinálni, egy vastagabb kiflit ferdén felszelünk, tepsibe rakjuk, és reszelt sajtot szórunk rá, sütőben ráolvasztjuk, és ezt adjuk hozzá...