Medvehagymás csirkeragu penne tésztával

Hozzávalók:

 

1 evőkanál olaj

5 dkg füstölt szalonna felkockázva

50 dkg csirkemell filé

1 nagy vöröshagyma finomra vágva

2 gerezd fokhagyma szétnyomva (elhagyható, a medvehagyma eléggé fokhagymás cool  )

1-2 dl főzőtejszín

5 dkg medvehagyma finomra vágva

só, frissen őrölt bors és szerecsendió

30 dkg penne tészta

 

A szalonnát az olaj hozzáadásával kiolvasztjuk, majd kiszedjük a serpenyőből. Az apróra vágott vöröshagymát a szalonnazsíros olajon üvegesre pirítjuk. A csirkemellfilét apróra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és fehéredésig pirítjuk. Közben az előírt ideig főzzük a tésztát. Most ne roppanósra főzzük, hanem kicsit puhábbra, hogy ne szívja el a ragu szaftját. Mikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, a medvehagymát nagyon finomra vágva (mint a petrezselymet), sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. Főzőtejszínnel nyakonöntjük, felforraljuk, és kész. Lehet belekeverni a tésztát, lehet külön tálalni. Mindenképp friss salátával tálaljuk (én nyers céklasalátával tálaltam). Aki szereti, tehet rá reszelt sajtot is! És végül az elején kiszedett pörccel megszórjuk.

Gyorsan elkészül!