Currys lencse

Currys lencse sajttal

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy lencsekonzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 50 g vaj v. olaj
  • 1-2 evőkanál curry
  • 100 g friss sajt
  • só, frissen őrölt bors

A lencse levét leszűrjük, ha túrót használunk, akkor a lencse levét megtartjuk, mert szükség lehet rá a végső állag beállításához. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. Én a vöröshagymát reszelem, így Andris is megeszi, és egyben egyfajta sűrítő anyag is lesz belőle. A fokhagymát átpréselem.A paprika magházát eltávolítjuk, a paprikát nem túl apró kockákra vágjuk.

Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, megpároljuk (3 perc) a paprikát a reszelt vöröshagymával. A péppé zúzott fokhagymát a curryvel együtt rászórjuk. Beleöntjük a lecsöpögtetett lencsét, jól összekeverjük, és hozzáadjuk a sajtot. Puha túró, tejföl, esetleg tejszín is alkalmas a sajt helyett, mindegyiket kipróbáltam, talán a túróval a legfinomabb - vagy tejföllel cheeky ?. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Ha túróval készítjük, szükség lehet egy kis lencse-lé hozzáadására.

Nagyon gyorsan elkészülő, friss ízű, kellemes étel, a lencsét egyébként nem kedvelők számára is élvezetes lehet!