Currys csirke

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé

1 nagy v. 2 kisebb szár angol zeller hajszálvékonyra szeletelve

1 db sárgarépa felszeletelve

1-2 bébicukkini reszelve

1 nagy vöröshagyma vastag cikkekre vágva

3 gerezd fokhagyma szétnyomva

1 zöldpaprika felkockázva

2 evőkanál curry

1 evőkanál kókuszpor (DM-ben kapható) egy-két evőkanál vízben feloldva

4 főre javasolt adag curry paszta

1 evőkanál olaj

1 evőkanál szezámolaj

1-2 dl főzőtejszín

 

A csirkemellfilét apróra vágjuk,  az evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk. Ekkor rászórjuk a curryt, beletesszük a hajszálvékonyra vágott zellert, sárgarépát, a paprikát és a hagymát,  beletesszük  a reszelt cukkinit, ráöntjük a szezámolajat, és lefedjük. Mikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, a kókusztejet, a forró vízben feloldott currypasztát, sózzuk, ha szükséges. Főzőtejszínnel lágyíthatjuk a currypaszta csípősségét, az egész sűrű zöldséges szósz selymesebb tőle. A szükséges mennyiség mindig helyben derül ki, egy 4 adagos currybe legalább 1 dl tejszín kell. Esetleg a színhatás kedvéért tehetünk bele kevés piros-zöld kaliforniai paprikát felaprítva, de azt nem kell hosszan párolni. Rizzsel és/vagy párolt zöldséggel (pl. brokkoli) tálaljuk.