Currys csirke
- Részletek
- Megjelent: 2012. március 11. vasárnap, 08:26
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
1 nagy v. 2 kisebb szár angol zeller hajszálvékonyra szeletelve
1 db sárgarépa felszeletelve
1-2 bébicukkini reszelve
1 nagy vöröshagyma vastag cikkekre vágva
3 gerezd fokhagyma szétnyomva
1 zöldpaprika felkockázva
2 evőkanál curry
1 evőkanál kókuszpor (DM-ben kapható) egy-két evőkanál vízben feloldva
4 főre javasolt adag curry paszta
1 evőkanál olaj
1 evőkanál szezámolaj
1-2 dl főzőtejszín
A csirkemellfilét apróra vágjuk, az evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk. Ekkor rászórjuk a curryt, beletesszük a hajszálvékonyra vágott zellert, sárgarépát, a paprikát és a hagymát, beletesszük a reszelt cukkinit, ráöntjük a szezámolajat, és lefedjük. Mikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, a kókusztejet, a forró vízben feloldott currypasztát, sózzuk, ha szükséges. Főzőtejszínnel lágyíthatjuk a currypaszta csípősségét, az egész sűrű zöldséges szósz selymesebb tőle. A szükséges mennyiség mindig helyben derül ki, egy 4 adagos currybe legalább 1 dl tejszín kell. Esetleg a színhatás kedvéért tehetünk bele kevés piros-zöld kaliforniai paprikát felaprítva, de azt nem kell hosszan párolni. Rizzsel és/vagy párolt zöldséggel (pl. brokkoli) tálaljuk.