Sütőtök krémleves


Hozzávalók:
2 ek olaj
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
500 gr sütőtök
500 ml víz/zöldség alaplé (én víz+leveskockát használok)
1 dl főzőtejszín
1 tk curry
0,5 tk őrölt szerecsendió
0,5 tk őrölt gyömbér
só, frissen őrölt bors

Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele az összevágott vöröshagymát. Pár perc elteltével adjuk hozzá a curry-t, gyömbért és szerecsendiót,  és ezzel is pirítsuk egy percig. Engedjük fel a vízzel, adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt tököt, sót, borsot, leveskockát. Ha megpuhult, tegyük bele a fokhagymát, a tejszínt, forraljuk jól össze, és merülő mixerrel pürésítsük. Lehet egy kiskanál tökmagolajjal tálalni, vagy betétként pirított tökmagot tenni bele. Természetesen a klasszikus pirított kenyérszelet, zsemlekocka is megfelel, de így változatosabb.