Mazsolás túrótorta

 

Hozzávalók:


6 tojás
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1 kg félzsíros túró(szerintem a 25 dkg-os téglákban kapható túró a legjobb a tortához)
2 zacskó vaníliás pudingpor
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
½ citrom leve


1.A tojássárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverem. A túrót krumplinyomón áttöröm, és beleteszem a kikevert tojássárgájába. Rászórom a pudingport, a megmosott mazsolát, a reszelt citromhéjat, kevés citromlevet öntök hozzá, végül a tojásfehérjékből felvert kemény habot is hozzákeverem.
2.Vajjal kikent tortaformába öntöm, és középmeleg sütőben kb. 1 órán át sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a közepe átsült-e. Amikor kissé kihűlt, a formából kiborítom. (A tetejét esetleg megszórhatod vaníliás cukorral; én nem szoktam).
Lehet, hogy langyosan a legfinomabb?

Megjegyzés: rendszerint dupla adagból készítek tortát; egy időben a másfél adaggal próbálkoztam, de kevés volt cheeky