Medvehagymás csirkeragu penne tésztával
- Részletek
- Megjelent: 2014. március 19. szerda, 17:03
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
5 dkg füstölt szalonna felkockázva
50 dkg csirkemell filé
1 nagy vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma szétnyomva (elhagyható, a medvehagyma eléggé fokhagymás )
1-2 dl főzőtejszín
5 dkg medvehagyma finomra vágva
só, frissen őrölt bors és szerecsendió
30 dkg penne tészta
A szalonnát az olaj hozzáadásával kiolvasztjuk, majd kiszedjük a serpenyőből. Az apróra vágott vöröshagymát a szalonnazsíros olajon üvegesre pirítjuk. A csirkemellfilét apróra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és fehéredésig pirítjuk. Közben az előírt ideig főzzük a tésztát. Most ne roppanósra főzzük, hanem kicsit puhábbra, hogy ne szívja el a ragu szaftját. Mikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, a medvehagymát nagyon finomra vágva (mint a petrezselymet), sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. Főzőtejszínnel nyakonöntjük, felforraljuk, és kész. Lehet belekeverni a tésztát, lehet külön tálalni. Mindenképp friss salátával tálaljuk (én nyers céklasalátával tálaltam). Aki szereti, tehet rá reszelt sajtot is! És végül az elején kiszedett pörccel megszórjuk.
Gyorsan elkészül!