Szójás csirke


Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé hajszálvékony lapkákra vágva
3 ek étolaj
3 ek szezámolaj
2-3 ek szójaszósz (a sűrű, „sötét” (dark) szósz a legjobb, de normál  szójaszósz is alkalmas, legjobb keverve)
2-3 ek Worchester szósz
1 nagy fej hagyma felszeletelve
4 gerezdnyi zúzott fokhagyma

só, frissen őrölt bors


Az összes folyadékot összekeverjük egy tűzálló tálban, a felaprított csirkemellet a hagymacsíkokkal és a zúzott fokhagymával együtt beleforgatjuk, és egy negyed órán át pácoljuk. Még jobb, ha egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk.  Fogunk egy serpenyőt, még jobb a wok, kevéske olajat forrósítunk benne, és a húst kevergetés közben megpirítjuk. Esetleg kevés sóval ízesítjük, de óvatosan, mert a szójaszósz eleve sós!
Rizzsel, salátával, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
Ha a húst nem sikerült pirítani, mert sok levet engedett, vagy nem elég gyors a főzőlap, és emiatt nem párolog el a lé, akkor egy kávéskanál keményítőt oldunk kevés hideg vízben, és a húsra öntjük. Pár másodperc alatt kellemes állagúvá sűrűsödik.