2017 Schladming

Fantasztikusan indult az egész. Snowboardozó egyetemista gyermekem kérte, hogy vigyük el őt egy hosszú hétvégére. Mivel én síelek, apja sífut, ezért olyan helyet kerestünk, ahol mindenki kedvére csúszkálhat. A sivár hóviszonyok miatt nem könnyű ilyen helyet találni. Végül Schladming mellett döntöttünk: nekem nagyon rég óta kedvenc terepem, mert óriási és mindig van hó, és mindig találni jó pályákat. A sífutóknak pedig fel kellett menni Ramsauba, ahol szintén mindig van hó, ha egyáltalán lehet. És a szintén nagyon nyomós érv: a távolság. Talán a legközelebbi terep, ahol minden kérésünk teljesíthető.

Az idő gyönyörű volt, miközben itthon a szmoggal küzdött a város, a hegyen hétágra sütött a nap, kicsit hideg volt, de csak annyira, hogy a hó állapota tökéletes lehessen. A pályák tükörsimára gyalulva, és nem tudom, miért, de tömeg sem volt. Nem voltak kevesen, de több olyan liftet találtunk, ahol egyenesen be lehetett csúszni a felvonóba, és már mehettünk is fel. Nagyon jó érzés volt a felnőtt gyerekemmel siklani, és büszke voltam magamra, hogy cseppet sem készült ki a lábam a megállás nélküli síeléstől. Egyszerűen fantasztikus volt.

Először fölmentünk a Planai hátsó, Haus felé néző legfelső pályáira. A közeli hegyen átbukó, de erre merőlegesen mozgó felhő látványa egész délelőtt elszórakoztatott bennünket.

Bővebben: 2017 Schladming

2016 Schladming - Tóni

Krisztina elhatározta, hogy kipróbálja a sífutást, mint síelést helyettesítő mozgást. Korábbi balesete és a további sérülések veszélye miatt a síelésről évekkel ezelőtt lemondott. Mindenki nagyon örült, hogy nem feladta, nem kivonult ebből a téli élményből, hanem megkereste a megoldást. Reméljük, egyre jobban fog menni.

Tóni az első nap próbálkozásait örökítette meg. Tehát ez a kezdetek kezdete!

És akkor mindez mozgóképben. Ezek itt kinagyítás nélkül is élvezhetők. A fene ismeri ki magát ezeken a videólejátszókon cool

 

Ennek a végén Tóni kijelenti: JÓ! És tényleg...

És legyen még itt a sípályán átbaktató lovascsapat befejezésül:

 

 

2016 Schladming - Mari

Bérelni szoktam a sílécet - így nem kell az autóban hurcolni, és mindig új, frissen élezett és a hóviszonyokhoz alkalmas sílécem van. Tudom, az a menő, ha ezek nélkül is tud valaki síelni, de én örülök, hogy így, ideális feltételekkel még le tudok jönni a lejtőkön, és közben jól érzem magam! 

Az idei lécem egy platina kategóriás csodaléc volt, 150 cm hosszú, kis (rövid) kanyarokra tervezve. Fischer  Divine márkanevű, és tényleg isteni volt cheeky!

A varázsszőnyeg nevű lift 2 éve már működött. Jó tulajdonsága, hogy rendszerint nem kell hosszú sort várni...

 

 

Én persze nem vittem fényvédőt (...nem vak az a ló, hanem bátor!...). Így aztán a fényvédő rúzst kentem az arcomra is. Szerencsére nem bíborszínű rúzsom volt...kiss

 

És végül egy kis farsang: épp be kellett mennünk húshagyó kedden a faluba, és kiderült, mekkora nyüzsi van a farsang utolsó napja okán. Zenés felvonulókat, valamint piros női egyenruhába öltözött, hosszú szőke copfos fiúk bandáját próbáltam rögzíteni. Minden kisgyerek valami jelmezt öltött, kifestette az arcát (az anyukája), és nagyon büszkén nyüzsgött az utcán. Nagyon helyesek voltak .

Ezek persze nem minőségi videók, de azért emléknek épp jók. És sokkal élvezetesebb, ha teljes képernyősre váltasz, a felbontás elég hozzá... laugh

Nem tudom, sikerül-e legközelebb is eltalálnunk a farsang zárónapját épp síeléskor, de tanulság, hogy érdemes síelés után egyből berontani a városkába, sokkal mozgalmasabb, mint Magyarországon. És elég hamar lecsengett a buli látványos része, vacsora után alig voltak az utcákon. Szóval legközelebb már tudatosan kell szervezni laugh

 

A kisebb felbontású konverziót itt teljes kisablakban játssza le, de kinagyítva sokkal jobb a fenti...

 

 

2016 Schladming - Feri

Nagyon érdekes, hogy milyen jó képek készülnek az okostelefonokkal. Összevethetők egy egyszerűbb kompakt gép képeivel, különösen a szabadban készültekkel.

Este bementünk a városba, mert húshagyó kedd a farsangi tombolás csúcsa; kicsit későn érkeztünk,mert a tömeg egy része már hazament pihenni; akik maradtak, azok viszont nem voltak teljesen józanok. Konkrétan síkrészegek voltak. Ilyen volt az a termetes pasas is, aki angyalkának öltözve illegette magát előttünk, majd átszuszakolta a szárnyait az Angels Club ajtaján, valami ismeretlen táncos mozdulatokkal, és eltűnt  szemünk elől.

Készült egy videó is. Látható ezen a kocsma, ahol a nagyérdemű elég hangosan kurjongatva tölti az időt; síléceik lazán a bejárathoz támasztva, kíváncsi lennék, hazavitték-e magukkal. Ugyanis a síléc nem viszi haza kapatos gazdáját, mint egy hűséges ló. A videó második felében a megvilágított 1-es pálya fekete minősítésű befutóját épp javában egyengeti egy csörlőn, drótkötélen biztosított Ratrac. A felvételen persze nem látszik a drótkötél, de mi láttuk. De bocsi, a videó akkora helyet foglalt, hogy le kellett törölnöm. Kérésre bármikor visszateszem!

Másnap egész nap esett a hó, fotó nem készült devil Csütörtökre viszont megint csodás idő lett, hétágra sütött a nap. Átbuszoztunk a Hochwurzenre.

 

EZ a kép nagyon tetszik, ahogy kukucskálnak ki a kerítés rácsán; mint a kisgyerekek, mikor szeretnének valahova bejutni smiley

2016 Schladming - Léni

Léni képei igen sokan vannak. Jók és érdekesek, de ahhoz nagyon sok, hogy mindet feltegyem. Az alábbi készlet erősen válogatott, helyenként kivágással. Ha a kép felett a kurzor mancsra vált, akkor van teljes felbontású kép is linkelve. Ha szeretnél részleteket megnézni. Van több olyan, amin szerepelnek a sporttársak, ettől színes a kép. És persze sok szép hegy sporttársak nélkül - levitálni nem tudtunk, csak lifttel wink

 

Karcsi a hiperaktív

Az idő rendszerint szuper volt: csak egy nap (és két éjszaka) esett a hó, rendszerint gyönyörűen sütött a nap. Így aztán jó képek készültek. És sokak.

 

4 hegyből álló síterep; első napon Planai - HauserKaibling - Planai volt az útvonal, második napon a Hochwurzenre mentünk.

Hátunk mögött a Planai "háta" látszik.

A Hochwurzenen sokféle pálya van. Ez az egyik kedvenc "baba"pálya, a 41-es, amelyik felett a hibrid felvonó van (lánykori nevén Sunjet): 6 személyes ülős, de helyenként egy-egy "tojás" is be van építve a kicsikkel utazók és mozgássérültek részére.

 

 

 

 

És akkor felmentünk a Reiteralm 1-es pálya tetejére (ami a 2-es pálya kezdete is). Karcsi és Léni bátran nekivágott a Black Rose nevű, irgalmatlan meredek pályának. Ugyan csak a teteje rémisztő, de az épp elég... Nem akarok árulkodni, de láthatóan csak rollozni tudtak - mertek - a fiúk az elején. És nem mentek rá még egyszer  devil

 

 

Ez a lejtő - a felső részén szinte függőleges. Nem tudom, hogy számolták a 41°-ot, szerintem az a felső szakasz több, mint 60°. Láttunk valakit, aki elesett ezen a felső meredeken, visítva száguldott lefelé - csak az alján állt meg. Épségben, szerencsére. Egy darabig csak ült, de aztán a vele síelők segítségével felállt, és tovább csúszott... És hogy gonosz is legyek: a mi versenyzőink az elejét inkább rollozva oldották meg, de szerintem jól tették,mert így épségben értek le. Szinte mindenki megállt gondolkodni ezen a pályán. Én már előtte gondolkodtam laugh

 

 

Végül Léni a szuper fényképezőről is leszedte a képeket, így még előkerült néhány fotó a farsangi túránkról.

A pályának egy picit fentebbi része amúgy a szállásunk ablakából is látszott, csak ez a díszes szerkezet nem. De a fényben úszó pálya épp elég látványosság volt.